ﺍﻠﺴﻼﻢﻋﻠﻴﻜﻡ بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ........ Di HALAL & THOYYIBAH Shoppe Kami Sentiasa Menjadikan Anda, Pelanggan Yang Kami Hormati Sebahagian Daripada Keluarga Kami. Ini Kerana Matlamat dan Perjuangan Kita Sama, Iaitu Ingin Mencari Produk Yang Halal, Bersih dan Suci serta Mengembalikan Produk Halal Muslim Ke Pangkuan Ummah.......SALAM UKHWAHFILLAH -@"We Love Muslim Halal Products". Meraikan Ulang Tahun Pertama HALAL & THOYYIBAH Shoppe
What is HALAL & THOYYIBAH? HALAL (Permissible), THOYYIBAH (Wholesome; Healthy, Safe, Nutritious, Quality). 'We LOVE Muslim HALAL Products.'

Halal Lagi Berkhasiat.

DELIMA PLUS GSC

Ia adalah produk susu minuman kesihatan gabungan delima, biji anggur merah, kolostrum, krimer sayuran, gula, xylitol, dextrose, vanilla.

Apakah yang lebih istimewanya produk Delima plus GSC (Formulasi Alhadi)?

Kebaikan gabungan kompenan yang ada didalam produk telah dinilai dengan teliti disamping rumusan yang dicipta mempunyai rasa yang unik,sedap dan memuaskan bagi setiap orang yang meminumnya pasti akan mencubanya sekali lagi.

Formula Alhadi minuman sedap dan mujarab.

Delima Plus GSC

Kelebihan Kandungan Delima, Anggur Merah (GS) dan Kolestrum (C).


FAKTA DELIMA
 
Delima digelar `super fruit` mengandungi antioksidan yang unggul diterajui asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung.
Boleh menghalang pembentukan plaque yang melonggok dalam salur darah arteri, mengurangkan aras LDL atau kolesterol jahat, mencegah kemerosotan rawan dan melambatkan proses degenerasi sistem saraf dan otak.

Delima digelar `superfruit` mengandungi antioksidan yang unggul diterajui oleh asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung atau sistem kardiovaskular. Kajian menunjukan delima boleh memusnahkan sel kanser payu dara tanpa memudaratkan sel sihat dan menghalang sel kanser payu dara membentuk.
Kajian keatas tikus makmal menunjukan delima merencat pembentukan kanser paru-paru, melambatkan pertumbuhan kanser prostat. Dalam kajian yang melibatkan 50 pesakit kanser prostat, pengambilan delima menstabilkan aras PSA.

Pengambilan delima boleh menghalang pembentukan plaque daripada melonggok dalam salurdarah arteri, mengurangkan aras LDL atau kolesterol jahat dan meningkatkan aras HDL atau kolesterol baik. Delima boleh menurunkan tekanan sistolik sehingga 5 peratus. Fakta ini amat membantu dalam pengawalan penyakit jantung atau sistem kardiovaskular.

Kajian juga menunjukan delima boleh mencegah dan melambatkan penyakit nyayuk atau penyakit Alzheimer. Dalam satu kajian tikus yang dibiak untuk mengalami penyakit Alzheimer telah diberi delima dan didapati plaque amiloid dalam otak tikus itu kurang dan melaksanakan tugas minda lebih cergas berbanding tkus kawalan.

Beberapa kajian menunjukan delima boleh mengurangkan pembentukan plaque gigi, mencegah kemerosotan rawan dan menghalang radang sendi. Pengambilan delima oleh ibu mengandung boleh melindungi otak neonate daripada rosak selepas tercedera.

FAKTA ANGGUR MERAH
 
Mengandungi antioksidan yang poten daripada poliphenol dimana kajian mendapati biji anggur boleh melegakan kelainan ketakcukupan vena dan kerapuhan kapilari darah. Boleh memperbaiki penglihatan malam, membantu melindungi kulit cetusan pendedahan matahari, memecahkan lemak tersembunyi dan melindungi badan daripada penuan pramatang.

Biji anggur merah mengandungi antioksidan yang poten daripada kumpulan polyphenol dimana kajian secara umumnya mendapati ekstrak biji anggur boleh melegakan kelainan ketakcukupan vena dan kerapuhan kapilari darah dan retinopati diabetes dan degenerasi macular.

Boleh menghalang proses inflamasi, mengawal kelikatan darah dan dapat melancarkan pengaliran darah. Polyphenol biji anggur boleh memperbaiki penglihatan malam dan boleh melegakan pesakit hipertensi yang peka garam.

Antioksidan polyphenol dalam biji anggur boleh membantu melindungi daripada kanser kulit cetusan pendedahan matahari, boleh melegakan chloasma atau hipermelanosis perolehan dan juga melindungi badan daripada penuaan pramatang.

FAKTA KOLOSTRUM
 
Kolostrum kaya dengan perisian semulajadi daripada dua faktur utamanya iaitu faktur imun dan faktur pertumbuhan atau penyembuhan yang berupaya meningkatkan dan mengimbangi sistem imuniti badan, melawan jangkitan kuman dan kesan bahan toksik.

Memperbaiki nisbah berat otot dan lemak badan, mengimbangi aras gula dan tekanan darah, melegakan kemurungan dan memperbaiki mood, membantu menyihatkan sendi,rawan,otot dan menyegarkan kulit.
Menggalakan flora usus sihat, mempercepatkan pemulihan kecederaan dan meningkatkan keupayaan dan stamina.

Kolostrum adalah susu 3 hari pertama atau susu awal lembu yang kaya dengan faktur imun seperti IgG, IgM, IgE, IgD, IgA, PRP, laktoferin, limfokin,citokin atau interleukin dan kaya dengan faktur pertumbuhan atau dikenali juga sebagai faktur penyembuhan seperti Egf ,Tgf A dan B, Igf 1 dan 2 , Pdgf , nerve f dsb.
Kolostrum juga kaya dengan faktur nutrien lain seperti mineral, vitamin, enzim dan asid amino. Dengan perisian semulajadi faktur-faktur tadi kolostrum berupaya meningkat sistem daya tahan badan dengan menghalang jangkitan kuman seperti virus, bakteria,fungus dan juga kesan toksik kepada badan .
PRP membantu sistem imuniti yang lemah, dapat mengimbangi sistem imun yang `overactive`, daripada penyakit autoimun, dan dapat mengurangkan reaksi alahan atau allergik.

Dengan 2 faktur utama bersama dengan nutrien yang ada pada kolostrum ianya boleh meningkatkan keupayaan dan stamina , mempercepatkan penyembuhan luka atau kecederaan dan ulcer daripada penyakit.
Kolostrum boleh membantu memperbaiki nisbah berat otot dan lemak badan ,meningkat dan membina otot tanpa lemak serta membakar lemak untuk tenaga.

Kolostrum boleh mengawal atur atau mengimbangi aras tekanan darah, gula darah dan mampu mengurangkan aras kolesterol darah. Kolostrum boleh membantu pesakit yang diambang gejala kearah penyakit sindrom metabolik.

Kolostrum boleh melegakan kemurungan dan memperbaiki mood bawah tekanan. Ianya mengandungi glycoprotein yang boleh meningkat aktiviti serotonin dalam otak dan mengurangkan kepekatan kortisol ,dengan itu boleh meningkatkan tumpuan dan aktiviti untuk kemajuan minda.

Kolostrum menggalakan flora usus sihat , membantu menyihatkan sendi dan rawan, menyegarkan otot dan menghaluskan kulit.

IKHSAN DARIPADA; DR HADI, PERUNDING WAIMII HEALTH.

Kelebihan dan Khasiat Delima Plus GSC

 • Mampu memberikan perlindungan kepada sel badan daripada ancaman luaran seperti radikal bebas atau bahan toksik.
 • Bantu meningkatkan daya tahan, melawan jangkitan kuman atau patogen serta dapat mengimbangi imun sistem yang tidak stabil atau over active.
 • Bantu menyerlahkan keremajaan dan kehalusan pada kulit, memberikan bentuk badan yang ideal dan kelihatan lebih muda secara semulajadi.
 • Bantu melindungi kelenjar prostat, payudara, pundi kencing, organ paru-paru dan kulit daripada ancaman kanser.
 • Menyihat dan bantu menguatkan jantung dengan cara menghalang pembentukan plaque dan melancarkan pengaliran darah.
 • Bantu memecahkan lemak terutamanya lemak viscera, dapat memperbaiki nisbah berat otot dan lemak badan dan dengan itu boleh membantu menurunkan berat badan.
 • Bantu mengawal atur aras gula darah serta bantu menurunkan aras LDL (kolestero jahat) dan meningkatkan aras HDL (kolestrol baik) dan dengan itu boleh menghalang gejala sindrom metabolik.
 • Menyegarkan mata dan boleh memperbaiki penglihatan malam.
 • Bantu mengurangkan tekanan (stress) dan melegakan migrain.
 • Bantu meningkatkan aktiviti dan fungsi minda, menguatkan ingatan, meningkatkan tumpuan dan mengurangkan kemurungan.
 • Menguatkan keupayaan dan stamina membekalkan tenaga semasa melakukan aktiviti harian, mengerjakan haji dan berpuasa.
 • Bantu mempercepatkan penyembuhan luka daripada kecederaan, pembedahan dan meningkatkan proses pemyembuhan daripada penyakit.
 • Bantu menyihatkan dan menguatkan rawan, otot, sendi serta mencegah osteoporosis.
 • Bantu mengurangkan gastrik dan menggalakkan flora usu yang sihat.
 • Bantu mengurangkan tekanan oksidasi kepada pesakit-pesakit yang mengalami penyakit kronik dan dapat mengurangkan komplikasi penyakit tersebut.
 • Bantu melindungi badan daripada penuaan pramatang.


COCOA MINDA AL HADI

Minuman sedap dan mujarab

Ia adalah produk susu minuman kesihatan gabungan cocoa, dextrose,astaxanthin, DHA, krimer sayuran, gula.

Apakah yang lebih istimewanya produk Cocoa Minda Alhadi (Formulasi Alhadi)?

Kebaikan gabungan kompenan yang ada didalam produk telah dinilai dengan teliti disamping rumusan yang dicipta mempunyai rasa yang unik,sedap dan memuaskan bagi setiap orang yang meminumnya pasti akan mencubanya sekali lagi.

Formula Alhadi minuman sedap dan mujarab.


Kelebihan dan Khasiat Coco Minda Al Hadi
 • Bantu secara optimum didalam perkembangan dan pembinaan fungsi otak dan mata.
 • Bantu meningkat ketajaman,kecergasan fikiran,meningkat tumpuan dan menguatkan ingatan khususnya untuk membantu minda yang sihat terutamanya dikalangan kanak-kanak.
 • Menyegar,menguat pandangan dan meningkatkan fungsi mata.
 • Melindungi otak dan mata daripada kerosakan radikal bebas yang merosakkan sel saraf secara oksidatif.
 • Melegakan tekanan(stress) dan membantu mengurangkan kemurungan.
 • Menguatkan sistem daya tahan.
 • Meningkatkan kekuatan dan stamina.
 • Menguatkan fungsi dan mengurangkan risiko kepada penyakit jantung.
 • Memberikan emosi yang baik kepada ibu yang hamil dan ketajaman penglihatan dan minda yang cergas kepada bayi.
 • Melindungi sel hati. 
Penyediaan dan Penggunaan.
Larutkan dalam 250ml air suam, kacau dan boleh ditambah ais. Minum satu sachet sekali sehari. Sesuai untuk semua peringkat umur terutama dikalangan kanak-kanak.

Formula Doktor Perubatan Tempatan
Rumusan minda Alhadi adalah ilham daripada pengalaman seorang doktor perubatan yang berpengalaman merawat pesakit dari golongan orang kampung yang mendapati kebanyakan penyakit dan masalah kesihatan berpunca daripada pemakanan tak teratur.

Dengan rumusan ini,masalah pemakanan sihat terutamanya dikalangan kanak-kanak dan ibu hamil terjaga.

Minuman ini dirumus dengan mengguna bahan sejati tanpa pengawet dan pemanis tiruan.
GREEN TEA COLOSTRUM (GTC)

GTC adalah minuman terbaru untuk kesihatan gabungan Teh Hijau (Green Tea) dan Susu Awal Lembu (Colostrum Milk).
Faktor utama nutrisi GTC adalah: 
Immunoglobulin (IgG)
Faktor tumbesaran
Anti-Oksidan
 
Green Tea Colostrum adalah satu-satunya produk gabungan susu kolostrum dan teh hijau di Malaysia
 
 
 
 Dapatkan stok anda di HALAL & THOYYIBAH Shoppe. Kedai Produk Halal Anda.
 
 
"We LoVe Muslim Halal Products."One Stop Centre for Muslim Halal Products

(Halal & Thoyyibah Shoppe
)
Pulau Sebang, Tampin.

0 Response to "Halal Lagi Berkhasiat."

>>Punca kepada kemuliaan hati adalah dengan makan makanan yang datang daripada sumber yang halal. Makanan adalah benih kepada perbuatan, apabila makan makanan daripada sumber yang halal akan lahirlah perbuatan yang mulia, dan apabila makan makanan yang berpunca daripada sumber yang haram, maka lahirlah perbuatan yang tercela.>>>

SERUAN DARIPADA PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA (PPIM)

Cabaran untuk memilih produk Halal pada ketika ini semakin sukar kerana Halal merangkumi semua aspek sama ada dari segi Urusan Perniagaan, Produk & Saluran Kewangan serta lain-lainnya.

Di PPIM, kami merayu dan menggesa seluruh umat Islam untuk sama-sama berjuang bagi memilih produk yang Halal & membantu ekonomi kita sesama Islam.

Kami tidak menggalakkan para pengguna untuk menggunakan produk-produk yang mempunyai antara kriteria berikut:

- Tiada logo Halal JAKIM @ Majlis Agama Islam Negeri
- Tidak menghormati sensitiviti umat islam
- Bukan Buatan Malaysia
- Bukan Keluaran Syarikat Bumiputera Islam
- Menyalurkan sumbangan kepada yahudi
- Sijil Halal palsu / Tidak diiktiraf / Swasta
- Menimbulkan kekeliruan kepada umat Islam
- Barangan Paralel Import (Tidak Halal) dicampur dengan Barangan Halal dimana ia akan menyebabkan umat Islam tertipu.
Surah 5 : Al-Maa'idah Juz.7 : Ayat 88 : "Dan makanlah dari rezeki yang telah diberikan Allah kepada kamu iaitu yang Halal lagi baik, dan bertakwalah kepada Allah yang kepada-Nya sahaja kamu beriman."...

HALAL & THOYYIBAH™ Shoppe Maps