ﺍﻠﺴﻼﻢﻋﻠﻴﻜﻡ بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ........ Di HALAL & THOYYIBAH Shoppe Kami Sentiasa Menjadikan Anda, Pelanggan Yang Kami Hormati Sebahagian Daripada Keluarga Kami. Ini Kerana Matlamat dan Perjuangan Kita Sama, Iaitu Ingin Mencari Produk Yang Halal, Bersih dan Suci serta Mengembalikan Produk Halal Muslim Ke Pangkuan Ummah.......SALAM UKHWAHFILLAH -@"We Love Muslim Halal Products". Meraikan Ulang Tahun Pertama HALAL & THOYYIBAH Shoppe
What is HALAL & THOYYIBAH? HALAL (Permissible), THOYYIBAH (Wholesome; Healthy, Safe, Nutritious, Quality). 'We LOVE Muslim HALAL Products.'

Membeli Sambil Membantu - Ulangtahun Pertama HALAL & THOYYIBAH Shoppe™


 السلام عليكم


Alhamdulillah syukur pada Ilahi, November 2011 genap setahun penubuhan HALAL & THOYYIBAH Shoppe, di Pulau Sebang, Tampin, Melaka. Terima kasih atas segala sokongan, dorongan, nasihat, kritikan, doa dan perhatian anda wahai sang pencinta produk muslim! Moga usaha ini mampu memupuk penyatuan dan sikap sayangkan ummah serta mengembalikan sinar kegemilangan dalam lingkup ekonomi ummah sejagat.

Sempena menyambut ulangtahun pertama penubuhan HALAL & THOYYIBAH Shoppe, kami berbesar hati untuk bekerjasama mempromosikan Produk Teh Misai Kucing (Orthosiphon Stamineus Tea) dan Teh Mas Cotek (Ficus Deltoidea Tea) yang didatangkan dalam bentuk uncang di dalam kotak.

 

Produk istimewa ini merupakan hasil keluaran Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (Community-Based Rehabilitation Centre) PDK Rembau di bawah kelolaan Pejabat Kebajikan Daerah Rembau yang terdiri daripada pelbagai peringkat orang kelainan upaya (OKU). Di sini mereka dilatih dengan pelbagai jenis kemahiran agar tidak terlepas daripada arus kehidupan semasa.

Dengan membeli produk Teh Misai Kucing dan Teh Mas Cotek ini, diharap sedikit sebanyak dapat membantu warga OKU di PDK Rembau dalam menjalani kehidupan seperti insan yang lain. Harga yang ditawarkan bagi produk Teh Misai Kucing (2gm x 20 tea bag) ialah sebanyak RM 14.00 sekotak, manakala bagi produk Teh Mas Cotek (2gm x 10 tea bag) ialah sebanyak RM 10.00 sekotak.

Berikut adalah keterangan produk tersebut:

TEH MISAI KUCINGBahan-bahan yang digunakan: (Teh Misai Kucing)
Dihasilkan daripada 100% dahan, daun dan bunga Misai Kucing terpilih dengan adunan tradisional asli bagi mengekalkan kualiti dan rasa misai kucing sebenar. Tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna dan bahan campuran lain.


Khasiat: (Teh Misai Kucing)
Misai Kucing dalam amalan tradisional sering dikaitkan dengan kecantikan, kesihatan dan diamalkan bagi tujuan merawat penyakit seperti:
 • Tekanan Darah Tinggi
 • Kencing Manis
 • Radang ginjal / pundi kencing
 • Batu karang
 • Kencing tak lawas
 • Keputihan dan senggugut
 • Gadang sendi
 • Melambatkan proses monopous
 • Memulih tenaga batin
 • Lenguh sendi, sakit pinggang / belakang
 • Gout
Penyediaan: (Teh Misai Kucing)
Rendamkan 1 uncang teh misai kucing ke dalam 1 gelas air panas. Biarkan selama 5 minit. Boleh diminum ketika panas, suam dan sejuk. Elok diminum selepas sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam.

"Segala Penyakit Bermula Dari Usus dan Segala Penyakit Ada Penawar Melainkan Usia Tua dan Ajal."TEH MAS COTEK

Bahan-bahan yang digunakan: (Teh Mas Cotek)
Dihasilkan daripada 100% dahan, daun dan buah mas cotek terpilih dengan adunan tradisional asli bagi mengekalkan kualiti dan rasa mas cotek sebenar. Tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna dan bahan campuran lain.
Khasiat: (Teh Mas Cotek)
Raja segala herba dan penawar segala penyakit. Mas Cotek sering dikaitkan dengan kecantikan, kesihatan dan amalan tradisional bagi tujuan merawat penyakit seperti:
 • Mengeluarkan toksin dalam badan
 • Melancarkan perjalanan darah
 • Melegakan sakit urat saraf & sendi
 • Mengurangkan kencing manis dan tekanan darah tinggi
 • Mengurangkan kolestrol dan lemak
 • Migrain, gout dan senggugut
 • Mengecut saluran peranakan
 • Melambatkan proses monopous
 • Memulihkan tenaga batin
 • Melegakan sakit pinggang, keletihan dan masalah tidur
 • Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
 • Melicinkan / mencantikan kulit
Penyediaan: (Teh Mas Cotek)
Rendamkan 1 uncang teh mas cotek ke dalam 1 - 1.5 liter air panas. Biarkan selama 5 minit. Boleh diminum ketika panas, suam dan sejuk. Elok diminum selepas sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. Tidak sesuai bagi wanita mengandung.


Kata-Kata Untuk Direnung Sejenak:

Saudaraku sekalian,
Umat Islam adalah bersaudara kerana Islam adalah agama persaudaraan. Di atas dasar persaudaraan sesama Islam itu maka adalah tanggungjawab kita untuk membantu mereka yang dalam kesusahan. Seandainya mereka menderita sakit, maka penderitaan itu turut sama kita rasai dan kita juga akan turut berdukacita dengan apa yang mereka alami.
"We LoVe Muslim Halal Products."One Stop Centre for Muslim Halal Products

(Halal & Thoyyibah Shoppe
)
Pulau Sebang, Tampin.

0 Response to "Membeli Sambil Membantu - Ulangtahun Pertama HALAL & THOYYIBAH Shoppe™"

>>Punca kepada kemuliaan hati adalah dengan makan makanan yang datang daripada sumber yang halal. Makanan adalah benih kepada perbuatan, apabila makan makanan daripada sumber yang halal akan lahirlah perbuatan yang mulia, dan apabila makan makanan yang berpunca daripada sumber yang haram, maka lahirlah perbuatan yang tercela.>>>

SERUAN DARIPADA PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA (PPIM)

Cabaran untuk memilih produk Halal pada ketika ini semakin sukar kerana Halal merangkumi semua aspek sama ada dari segi Urusan Perniagaan, Produk & Saluran Kewangan serta lain-lainnya.

Di PPIM, kami merayu dan menggesa seluruh umat Islam untuk sama-sama berjuang bagi memilih produk yang Halal & membantu ekonomi kita sesama Islam.

Kami tidak menggalakkan para pengguna untuk menggunakan produk-produk yang mempunyai antara kriteria berikut:

- Tiada logo Halal JAKIM @ Majlis Agama Islam Negeri
- Tidak menghormati sensitiviti umat islam
- Bukan Buatan Malaysia
- Bukan Keluaran Syarikat Bumiputera Islam
- Menyalurkan sumbangan kepada yahudi
- Sijil Halal palsu / Tidak diiktiraf / Swasta
- Menimbulkan kekeliruan kepada umat Islam
- Barangan Paralel Import (Tidak Halal) dicampur dengan Barangan Halal dimana ia akan menyebabkan umat Islam tertipu.
Surah 5 : Al-Maa'idah Juz.7 : Ayat 88 : "Dan makanlah dari rezeki yang telah diberikan Allah kepada kamu iaitu yang Halal lagi baik, dan bertakwalah kepada Allah yang kepada-Nya sahaja kamu beriman."...

HALAL & THOYYIBAH™ Shoppe Maps